PACC 2012 , PI4AMG

In het weekeinde van 11 & 12 Februari is het weer aanpoten voor de Nederlandse radio-amateurs:
De jaarlijkse PACC Contest… Voor mij al weer de 13e keer dat ik mij hier aan “overgeef” .

Alle voorgaande PACC contesten waar ik aan mee heb gedaan, hebben zich op diverse plekken en locaties of bijzondere onderkomens (zelfs in een soort van PIPO wagen) afgespeeld, of gewoon thuis in de shack, maar deze keer was het een, zeg maar, nogal “luxe situatie”….
Op het terrein van de Scouting Group “Agger Martini” in Maartensdijk (zie kaartje) staat een prachtig clubhuis op een flink stuk terrein EN 2 flinke, vast opgestelde masten welke reeds voorzien zijn van diverse amateur antenne’s…
Agger-Martini-PI4AMG
In de grote zaal van het verwarmde clubhuis hebben we de apparatuur erg ruim op kunnen stellen, koffie en aanverwante zaken (…) werden uit de keuken of de bar “gefabriceerd” .
Agger Martini ingangShack PI4AMG

Op het ruime terrein hebben wij (Karel PD0RLM, Jack PA3JWC en ikzelf PD2RSW) nog wat dipolen voor diverse banden uitgespannen, met behulp van een simpel op te zetten mastje en uiteraard met de hulp van de hulptroepen van Agger Martini !
Karel had flink z’n best gedaan met het maken van antenne’s voor 10/20/40 en 80M. In de bestaande mast zat een FB33 rotary dipole en een ruim uitgespannen FD-4, antenne’s genoeg dus !
Binnen de Kenwood TS-480 en de PC’s geïnstalleerd, nog wat probleempjes met de rotorkabel op gelost, antenne kabels aangesloten en klaar ! Tijd voor testen was er natuurlijk niet meer, want net voor 1300 uur waren we gereed, draaien !!

Werken met de roepletters PI4AMG (clubcall) was in het begin even wennen, maar gaf verder geen problemen, net als al het andere: geen problemen, alles is het 24 uur lang blijven doen, zelfs de crew !
Jack is ’s nachts lekker ff thuis gaan pitten (groot gelijk) Karel en ik hebben 3 uurtjes in het clubhuis geslapen. Op dat moment hadden we al flink wat verbindingen gemaakt, weinig te klagen met slechts 2 operatoren ! O ja, toch nog een probleempje: de centrale verwarming werkt via een tijdklok, welke wij niet aan het spelen kregen, dus hadden we de ketel thermostaat maar even uitgeschakeld… dit resulteerde na 2 uurtjes in een temperatuur welke in een sauna niet had misstaan en als je dan net in een slaapzak je 3 uurtjes slaap aan het halen bent, krijg je het ongemerkt verschrikkelijk warm, poeh hee !!
Vanaf een uurtje of 4 ’s ochtends alweer onder de Heil headsets gekropen en weer punten vergaren !
De eerste uren in de ochtend verliepen nogal moeizaam, weinig activiteit of stations die we al in het log haden staan, maar na een paar uur was de wereld weer wakker en hadden we wat flinke “pile-ups” te verwerken, zo moet het !
Om 1300 uur was het helaas weer tijd om PI4AMG uit te schakelen en de spullen weer af te breken, in te pakken en in de auto’s te laden, ging lekker snel, weer met hulp van de stoottroepen van Agger Martini !

Kortom: al weer een geslaagde PACC Contest !
Met dank voor de uitnodiging van de “RIS” (radio interesse stam) van Agger Martini, om in hun clubhuis de PACC Contest 2012 te draaien, onder de roepletters PI4AMG . Fantastisch mannen !

Hier de geclaimde score van PI4AMG : geclaimde-score-PI4AMG1

IMG_2278-800x600

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s